Babymassage

babymassageBij deze massage leer ik u hoe u uw baby kunt masseren. Dit kan bij mij in de praktijk of bij u thuis. Deze ontspannende massage is gebaseerd op de Shantala babymassage afkomstig uit India. Zij heeft een positieve uitwerking op een goede nachtrust, buikkrampjes, geborgenheid en de band met moeder, vader of verzorger. Ik leer u tevens diverse yoga oefeningen voor uw baby.

Hoe ga ik te werk?

De baby wordt in de praktijk op de grond op een matras gemasseerd met daarop een lekkere dikke handdoek. Voor u leg ik een zachte kussen neer om op te zitten. Indien u liever staand leert masseren met uw baby op tafel, kan dat uiteraard ook. Massage olie, thee/koffie/water en een hand-out met instructies zijn bij de prijs inbegrepen. Meestal wordt de cursus 1 op 1 gegeven, maar u kunt ook met een kennis komen die ook onlangs bevallen is.

Wat dient u zelf mee te nemen?

– Twee kleine handdoeken – Maxi-cosi
– Een grote handdoek – Verschoonspullen
– Een gastendoekje – Voeding voor de baby

Uw baby wordt zonder luier gemasseerd, vandaar de extra handdoek voor het geval er ontlasting vrij komt. U kunt dan na het verschonen een handdoek weghalen en verder gaan met de massage.

De baby mag beslissen
Mocht de baby tijdens de les geen zin hebben om gemasseerd te worden, is dat geen probleem. Neem rustig de tijd om uw baby vast te houden en/of te voeden of evt. in de Maxi-cosi te laten slapen indien de baby moe is. Als u wilt, kunt u daarna verder meedoen met een speciale massage babypop, zodat u niets hoeft te missen van de les. In de gratis herhaalles zullen alle grepen en yoga oefeningen nog een keer worden herhaald. U krijgt ook een hand-out met instructies mee, zodat u thuis goed aan de slag kunt.

Massage olie
Ik gebruik voor de baby speciale Volatile olie, welke op natuurbasis is en zo samengesteld is, dat het geen kwaad kan als de baby wat olie in de mond krijgt. We testen bij elke massage opnieuw op de binnenkant van de arm of de baby geen reactie krijgt op de olie. Mocht dit wel het geval zijn, heb ik voor u een neutrale geurloze olie zonder toevoegingen. Mocht u Volatile olie ook voor thuis willen gebruiken, kunt u dit na de les aanschaffen.

Voor wie?
Soms wordt er “babymassage” aangeboden in de kraamtijd. Dit zijn eigenlijk voorzichtige strijkingen en aanrakingen, die bedoelt zijn voor de eerste 6 weken. De Shantala babymassage die ik geef is een vervolgmassage die al op een “echte” massage lijkt. Een zeer effectieve massagevorm die een positieve uitwerking heeft op uw baby. Deze massage wordt meestal geleerd voordat de baby begint te kruipen. Blijft u daarna rustig doorgaan met het aanbieden van deze massage. Het kan alleen zijn dat in deze leeftijdsfase uw baby wat minder lang kan stilliggen en de wereld wil gaan ontdekken.

U zult merken dat niet alleen de baby, maar ook u gaat genieten van de babymassage. Even bewust een rustmoment voor u en de baby!

 

 

Herkomst Shantala babymassage

“In 1942 kwam de Franse arts Frederick Leboye in India en zag een moeder, genaamd Shantala, haar kind masseren. Shantala was vanaf haar middel verlamd en masseerde haar kind altijd zittend op de grond. Leboye was hier erg van onder de indruk en vond deze vorm van massage zo mooi dat hij haar vroeg om het hem te leren. In ruil daarvoor bood hij aan haar te behandelen voor haar verlamming. Vervolgens heeft Leboye deze manier van masseren geïntroduceerd in de westerse wereld en vernoemd naar Shantala. Inmiddels is dit de meest bekende babymassagevorm die gegeven wordt. Shantala babymassage staat goed aangeschreven bij kraambureau’s en consultatiebureau’s. Het is een zeer effectieve massagevorm die veel positieve uitwerkingen heeft op de baby. De massagevorm kan zowel op de grond als op de tafel worden gegeven.”

Ontwerp: Lefontwerp.nl |  Realisatie: Notice This - Media Creators © 2019 joyswellnessstudio.nl